Doküman >> Uygulama Düzenleme 4 (8948 Okunma)

Tam Metin:YazdırPaylaş

Programı dikkatle inceliyoruz. "Bakalım çevrilmeyen yer var mı?" diye. Eğer var ise (Genellikle Resource Hacker 240, 28 vb. sayılarındaki kaynakları anlayamaz.) eXeScope ve Resource Tuner ile de kontrol edin. (Resource Tuner'in Resource Hacker gibi tüm kaynaklarda arama özelliği bulunmaktadır. Bu yolla bu yazıyı bulabilirsiniz. Ctrl+F ya da F3 tuş komutları işinize yarayabilir.)

Hala çevrilmeyen yerler mi var? Frhed ile düzenleyebiliriz. Çevireceğimiz uygulamayı açıp Ctrl+F komutuyla çevrilmeyen satırı aratın. Kesin bulacaktır (Umarım ki :)). Yazıyı bulunca tamamını kopyalayıp (Ctrl+C) (Kopyalayınca karşınıza bir ileti gelebilir Tamam'a basın.) not defterine yapıştırın. Boşluklar da dahil olmak üzere sayın ve cümleyi ya da kelimeyi tam olarak aynı karakter sayısınca çevirmeye çalışın (Zor olabilir ama yandaki açıklamayı okuyun). Mesela kelimemiz "Search:" ise onu "Ara:   " (3 boşluk) şeklinde çevirmelisiniz ki boyut farklılığı olmasın (ya da daha ileri seviyede iseniz yazı bittikten sonra kalan satır kadar hex kod bölümünü tıklayıp "00" (çift sıfır) yazmalısınız. Bu yalnızca boyut koruması içindir ve yazıda problem yaratmayacaktır.).

Not: Türkçe karakterler düzgün görünmeyebilir fakat uygulama çalışınca bu problem oluşmayacaktır.

Not: Frhed'in Geri Al özelliği bulunmuyor ne yazık ki ancak eğer not alma alışkanlığını edinmek istemiyorsanız (yaptığınız değişiklikleri bir yere yazmak) farklı bir hex editörü deneyebilirsiniz.

NB: Eğer fazla ya da eksik karakter girişi yaparsanız hatalı boyut girdisine sebep olursunuz ve program çalışmaz. Bu nedenle eski yazıyı bir yere tam karakterleriyle not almak hata yapma oranınızı en aza indirecektir. Eğer zaten program ikonu yerinde bir pencere görüyorsanız programı test etmek zorunda kalmazsınız... Bozulmuştur :). Bundan sonra yaptığınız satırları tek tek aramak zorundasınız. Çünkü her kayıttan sonra Uygulamanın bir önceki versiyonu hatasız çalışıyor zannedilerek Hex Editörümüz tarafından yedeklenir.

Derleme işlemine gelelim. Programa o kadar emek verip Türkçe'ye çevirdiniz. Şimdi güvenlik önlemi almanız lazım ki bizim yaptığımız belli olsun. İlk sayfada adı belirtilen sıkıştırıcılardan birini seçerek (Ben ASPack ya da UPX öneririm.) bu işlemi yapabilirsiniz. UPX ile sıkıştırmak için dosyayı UPX.exe üzerine sürüklemeniz yeterli. ASPack'in zaten yeterince iyi ve kolay bir arayüzü bulunuyor. (Not: Bir uygulama birden fazla sıkıştırmayı kabul etmeyeceğinden bozulabilir. Yedek almanız yine işe yarayacaktır.) Sıkıştırmanız bittikten sonra Resource Hacker ile bir deneyin, düzenleyebiliyor musunuz? Ancak unutmamak gereken bir yer var bilinmeyen sıkıştırıcı ve koruyucu her zaman en iyisidir. Mesela UPX çok kullanılan bir yazılım olduğundan Resource Tuner içinde bunu açabilen bir eklenti mevcut. Siz bu sitedeki diğer sıkıştırıcıları kullanın.

Devam etmek için tıklayın.

Dil:

Türkçe (TR)

Eklenme Tarihi:

17.03.2010 02:49:55

Ekleyen:

Volkan Gezer

Etiketler:




Yorum Yaz

Adı Soyadı:
E-Posta (gösterilmeyecek):
Başlık:
Yorum:
Güvenlik Kodu: 215306


Makaleye Yapılan Yorumlar


Yorum Bulunamadı!
Sayfa Başı